Flexibel en slim

Geofences: elektronische zonering, moeiteloos overzicht

Geen planner kijkt constant naar het scherm met voertuigposities. Vaak wordt de kaart in de achtergrond of op het tweede scherm geplaatst. Flextrack heeft handige alert-functies gebaseerd op ‘Geofences’. U kunt gebieden op de kaart markeren en automatisch een bericht op uw Flextrackscherm ontvangen zodra een voertuig de grens van zo’n gebied passeert. Met deze notificaties kunt u de vorderingen van uw team met minimale inspanning in de gaten houden.


Zonemelding wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als vooraankondiging van naderende vrachtwagens, zodat het magazijnteam hierop kan anticiperen en het laadplatform optimaal wordt benut. Ook een notificatie bij aankomst of vertrek is vaak nuttig.

Rapporten voor analyse
en een efficiëntere planning

Flextrack is een ideaal analyse-instrument. Uit de rapporten kunt u precies opmaken waar uw  medewerkers te veel oponthoud ervaren, zodat u bijvoorbeeld betere laad- of losafspraken met uw klanten kunt maken of alternatieve routes kunt uitstippelen. Analyse van dit soort informatie leidt tot tijdwinst, bespaart uw medewerker stress en draagt bij aan een efficiëntere dienstverlening.

Handmatig of automatisch in elke gewenste frequentie

U kunt Flextrack-rapporten eenvoudig handmatig – per voertuig of per werknemer – oproepen en vergelijken. U kunt Flextrack ook volledig automatisch rapportages laten aanmaken en deze bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks of maandelijks via e-mail aan belanghebbenden laten toesturen.

Landmark: handige markering van locaties

Flextrack biedt talloze mogelijkheden om het gebruik van het systeem aan uw eigen situatie aan te passen. U kunt bijvoorbeeld locaties waar uw wagens regelmatig komen met de ‘landmark’-functie een eigen naam geven. Net zoals bij de navigatie in uw eigen auto. Dit is ook een groot voordeel bij de gedetailleerde administratieve en
commerciële rapportages die u met Flextrack kunt genereren.

Volledig verantwoord

Geen ‘Big Brother’ maar een praktische rittenregistratie

Voor uw tariefstelling naar klanten hebt u een zorgvuldige urenverantwoording nodig van uw mensen op de weg. Die kunnen ze natuurlijk handmatig invullen, maar een volautomatische rapportage via Flextrack spaart werk en tijd en is veel nauwkeuriger. Flextrack kan, als u dat wenst, per medewerker worden gepersonaliseerd. De chauffeur meldt zich dan op het in de auto geïnstalleerde systeem aan met een ID-sleutel of RFID (radiosignaal). U beschikt zodoende zowel over rapportages per chauffeur als per voertuig, terwijl bij privégebruik de privacy van uw medewerker gewaarborgd is.

Rittenregistratie: ook in het belang van uw medewerkers

Flextrack is geen ‘Big Brother’: het systeem bespioneert uw medewerkers niet, maar genereert uitsluitend een rittenregistratie. Die is voor u administratief en commercieel van belang, maar kan ook voor uw medewerker zelf van grote waarde zijn. Zo kan de fiscale bijtelling van auto’s op een waterdichte en uiterst eenvoudige wijze worden vermeden, als de rittenregistratie aantoont dat er geen sprake is van te veel privégebruik.

Privacywaarborg

Onder meer vanuit ondernemingsraden is aangedrongen op het waarborgen van de privacy van medewerkers die hun bedrijfsauto ook voor privéritten gebruiken. Flextrack heeft daarvoor een uiterst praktische oplossing gecreëerd: de medewerker hoeft slechts een schakelaar om te zetten, om tijdens privégebruik ‘onzichtbaar’ te zijn voor andere gebruikers. Flextrack visualiseert dan uitsluitend de gereden kilometers, zonder locatiegegevens.

Zeker en veilig

Routebewaking voor de veiligheid van uw medewerkers

Een chauffeur die onderweg is met waardevolle goederen kunt u bescherming bieden door een ‘Geofence’ in te stellen: als de chauffeur, bijvoorbeeld door overvallers, wordt gedwongen van zijn route af te wijken, krijgt u onmiddellijk een notificatie en kunt u discreet de maatregelen nemen die op dat moment nodig zijn.

Zo werkt Flextrack dus tevens als overval-alarm. U kunt beveiligde routes buiten kantooruren laten volgen door een gespecialiseerde bewakingscentrale. Flextrack is uiteraard ook van grote waarde in geval van een gewone autodiefstal.

U kunt zelfs professionele dieven te slim af zijn

Als een autodief ‘professioneel’ te werk gaat, verwacht hij de aanwezigheid van een track-and-trace-apparaat. Normaal gesproken zal hij zo snel mogelijk de zender verwijderen of deactiveren. Op verzoek van klanten monteren wij een ‘dummy’ die door de autodief kan worden uitgeschakeld. Een tweede systeem kan, dieper verborgen, de mogelijkheid bieden om uw voertuig alsnog te achterhalen.

Informatie delen

Voor een betere service en meer inkomsten

Uw Flextrack-data zijn uiteraard úw eigendom. U kunt de positiedata, statusinformatie en andere gegevens uit het systeem delen met wie u wilt, of op uw verzoek laten doorsturen naar een ander platform. Zo kunt u uw gegevens toegankelijk maken voor belangrijke klanten, door hun een eigen inlogcode te geven voor de gegevens die voor hen van belang zijn. U bepaalt uiteraard zelf welke voertuigen voor hen wel en niet zichtbaar zijn. Daarnaast kunt u uw gegevens ook uitwisselen voor samenwerking met collega’s.

Eenvoudig online samenwerken met collega’s

Behalve concurreren zult u waarschijnlijk ook samenwerken met een aantal goede collega’s. Mogelijk schakelt u elkaar van tijd tot tijd in omdat capaciteit, beschikbaarheid, positie of andere factoren dat wenselijk maken. Met Flextrack kunt u ook in een besloten groep samen ‘plannen’, door elkaars voertuigen via het systeem aan elkaar zichtbaar te maken. U kunt zelfs opschalen naar een groter platform, zoals Flexcourier voor koeriersdiensten. Binnenkort komen ook Flexrider en Charterplaza beschikbaar.

Prominent zichtbaar op een besloten beurs

Grote opdrachtgevers van de transportsector kiezen er steeds meer voor hun transporten te verdelen over een selecte groep professionele
vervoerders, om niet afhankelijk te zijn van één transporteur. Daarvoor wordt steeds vaker een ‘besloten beurs’ op internet gebruikt. De opdracht gaat naar de aanbieder met de scherpste prijs. Flextrack biedt ‘besloten beursvloeren’ als compleet platform aan. De opdrachtgever kan hiermee ook real-time volgen of een uitbestede rit exact conform de gestelde voorwaarden wordt uitgevoerd.