Flexibel en slim

Geofences: elektronische zonering, moeiteloos overzicht

De 'live' functie geeft tussentijds inzicht in de voortgang van de uitvoering van opdrachten. Als u geofences instelt, dan kunt u in het rapport feilloos zien, hoe laat medewerkers bij een klant zijn gearriveerd en hoe lang ze ter plaatse zijn gebleven. Dat biedt uw servicedesk mogelijkheden om bij vragen van cliënten adequaat en snel informatie te geven. Daarnaast kan ook prima gebruikt worden voor de nacalculatie. Kortom, hoe lang duren specifieke 'stops' bij klanten.
En als u voor langer verblijf niets vergoed krijgt is het interessant om te informeren, waarom iets telkens zo lang duurt op dat adres.

 

Uitgebreide hardware of alleen een APP

 

U kunt kiezen uit GPS hardware in de auto, die elke 30 seconden een positie verstuurd, Dat is niet alleen handig voor het live inzicht, maar bij diefstal van het voertuig, kunt u snel handelen om hem terug te halen, nog voordat een slimme dief het apparaat uit het dashboard heeft gehaald. Ook kan voor transportbedrijven met zo'n zender/modem gekozen worden om andere informatie, zoals tachograaf gegevens uit te lezen en via de website zichtbaar te maken. Met name de ddd files. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een app met GPS (zonder hardware in de auto), waar elke chauffeur op inlogt en vervolgens vanuit uw TMS de ritten gestuurd kunnen worden, waarbij door de chauffeur telkens direct voor navigatie kan worden gekozen naar een volgende stop. De medewerker kan/moet melden of hij rijdt, wacht, laadt of lost, pauze heeft of zijn dienst heeft beëindigd (taken). Die gegevens kunnen verwerkt worden in een datasheet, die gebruikt kan worden om optimaal te kunnen verlonen conform de CAO Beroepsgoederenvervoer.

Rapporten voor analyse
en een efficiëntere planning

Flextrack is een ideaal analyse-instrument. Uit de rapporten kunt u precies opmaken waar uw  medewerkers te veel oponthoud ervaren, zodat u bijvoorbeeld betere laad- of losafspraken met uw klanten kunt maken of alternatieve routes kunt uitstippelen. Analyse van dit soort informatie leidt tot tijdwinst, bespaart uw medewerker stress en draagt bij aan een efficiëntere dienstverlening.

Handmatig of automatisch in elke gewenste frequentie

U kunt Flextrack-rapporten eenvoudig handmatig – per voertuig of per werknemer – oproepen en vergelijken. U kunt Flextrack ook volledig automatisch rapportages laten aanmaken en deze bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks of maandelijks via e-mail aan belanghebbenden laten toesturen.

Landmark: handige markering van locaties

Flextrack biedt talloze mogelijkheden om het gebruik van het systeem aan uw eigen situatie aan te passen. U kunt bijvoorbeeld locaties waar uw wagens regelmatig komen met de ‘landmark’-functie een eigen naam geven. Net zoals bij de navigatie in uw eigen auto. Dit is ook een groot voordeel bij de gedetailleerde administratieve en
commerciële rapportages die u met Flextrack kunt genereren.

Volledig verantwoord

Geen ‘Big Brother’ maar een praktische rittenregistratie

Voor uw tariefstelling naar klanten hebt u een zorgvuldige urenverantwoording nodig van uw mensen op de weg. Die kunnen ze natuurlijk handmatig invullen, maar een volautomatische rapportage via Flextrack spaart werk en tijd en is veel nauwkeuriger. Flextrack kan, als u dat wenst, per medewerker worden gepersonaliseerd. De chauffeur meldt zich dan op het in de auto geïnstalleerde systeem aan met een ID-sleutel of RFID (radiosignaal). U beschikt zodoende zowel over rapportages per chauffeur als per voertuig, terwijl bij privégebruik de privacy van uw medewerker gewaarborgd is.

Rittenregistratie: ook in het belang van uw medewerkers

Flextrack is geen ‘Big Brother’: het systeem bespioneert uw medewerkers niet, maar genereert uitsluitend een rittenregistratie. Die is voor u administratief en commercieel van belang, maar kan ook voor uw medewerker zelf van grote waarde zijn. Zo kan de fiscale bijtelling van auto’s op een waterdichte en uiterst eenvoudige wijze worden vermeden, als de rittenregistratie aantoont dat er geen sprake is van te veel privégebruik.

Zeker en veilig

Routebewaking voor de veiligheid van uw medewerkers

Een chauffeur die onderweg is met waardevolle goederen kunt u bescherming bieden door een ‘Geofence’ in te stellen: als de chauffeur, bijvoorbeeld door overvallers, wordt gedwongen van zijn route af te wijken, krijgt u onmiddellijk een notificatie en kunt u discreet de maatregelen nemen die op dat moment nodig zijn.

Zo werkt Flextrack dus tevens als overval-alarm. U kunt beveiligde routes buiten kantooruren laten volgen door een gespecialiseerde bewakingscentrale. Flextrack is uiteraard ook van grote waarde in geval van een gewone autodiefstal.

U kunt zelfs professionele dieven te slim af zijn

Als een autodief ‘professioneel’ te werk gaat, verwacht hij de aanwezigheid van een track-and-trace-apparaat. Normaal gesproken zal hij zo snel mogelijk de zender verwijderen of deactiveren. Op verzoek van klanten monteren wij een ‘dummy’ die door de autodief kan worden uitgeschakeld. Een tweede systeem kan, dieper verborgen, de mogelijkheid bieden om uw voertuig alsnog te achterhalen.

Informatie delen

Voor een betere service en meer inkomsten

Uw Flextrack-data zijn uiteraard úw eigendom. U kunt de positiedata, statusinformatie en andere gegevens uit het systeem delen met wie u wilt, of op uw verzoek laten doorsturen naar een ander platform. Zo kunt u uw gegevens toegankelijk maken voor belangrijke klanten, door hun een eigen inlogcode te geven voor de gegevens die voor hen van belang zijn. U bepaalt uiteraard zelf welke voertuigen voor hen wel en niet zichtbaar zijn. Daarnaast kunt u uw gegevens ook uitwisselen voor samenwerking met collega’s.

Eenvoudig online samenwerken met collega’s

Behalve concurreren zult u waarschijnlijk ook samenwerken met een aantal goede collega’s. Mogelijk schakelt u elkaar van tijd tot tijd in omdat capaciteit, beschikbaarheid, positie of andere factoren dat wenselijk maken. Met Flextrack kunt u ook in een besloten groep samen ‘plannen’, door elkaars voertuigen via het systeem aan elkaar zichtbaar te maken. U kunt zelfs opschalen naar een groter platform, zoals Flexcourier voor koeriersdiensten. Binnenkort komen ook Flexrider en Charterplaza beschikbaar.

Prominent zichtbaar op een besloten beurs

Grote opdrachtgevers van de transportsector kiezen er steeds meer voor hun transporten te verdelen over een selecte groep professionele
vervoerders, om niet afhankelijk te zijn van één transporteur. Daarvoor wordt steeds vaker een ‘besloten beurs’ op internet gebruikt. De opdracht gaat naar de aanbieder met de scherpste prijs. Flextrack biedt ‘besloten beursvloeren’ als compleet platform aan. De opdrachtgever kan hiermee ook real-time volgen of een uitbestede rit exact conform de gestelde voorwaarden wordt uitgevoerd.